YANTRA KÓD 15-22

Szeretnéd újra elolvasni az első 14 fejezetet?       
YANTRA KÓD 1-7 fejezet
YANTRA KÓD 8-14 fejezet
 
 
 
 
  
Tizenötödik Fejezet

A Gránát kristály rezgése a Gyökér csakrádat erősíti:
bátorság, biztonság, optimizmus, pénz-energia

Bátorságot és hitet ad még a reménytelennek látszó helyzetekben is. Aktivál más kristályokat, erősíti hatásukat. A Gránát kristályok segítenek lebontani a belénk ivódott negatív viselkedésmintákat, megkönnyíti az elavult, vagy régi ötletek elengedését. Képes megszűntetni az érzelmi gátlásokat, ezzel utat nyit az önbizalom megszerzéséhez.

A Gránát kristály hatékony energiafeltöltő és regeneráló, amely tisztítja és egyensúlyba hozza a Gyökér csakrát. A középkorban azt tartották róla, hogy képes elűzni a fenyegető veszélyt, ezért talizmánként viselték. Különösen kilátástalannak tűnő helyzetekben nyújt segítséget, amikor a megszokott életünk darabjaira hullik szét, vagy trauma ér.

 

 

 

 
 

Gyökér csakrádat a Gránát kristály energetizálja
Ez a legalsó energiaközpont biztosítja, hogy két lábbal, szilárdan álljál a földön fizikai és lelki értelemben is. Ehhez szükséged van táplálékra, biztonságos otthonra és anyagi függetlenségre. Modern életünkben a bizonytalanság gyakran a pénzügyeinkben csapódik le. Aki folyamatosan szenved a pénztelenségtől, annak valójában a Gyökér csakra szintjén van tennivalója, ezt kell megerősítenie. Mikor ajánlott Gránát kristály ékszert viselned?
- Ha több vitalitásra, életenergiára van szükséged
- Ha bátortalannak érzed magad, halogatsz, nehezen kezdesz új dolgokba.
- Ha nem vagy legalább egy kicsit optimista.
- Ha gyakran szorongasz, félsz olyan dolgoktól, amelyek nem következnek be.
- Ha évek óta küzdesz a pénztelenséggel.
- Ha nem tudod leadni a túlsúlyodat.
- Ha gyakran ér baleset, gyengék a csontjaid, romlanak a fogaid.
- Ha gyenge az immunrendszered, gyakran megfázol.
- Ha a Sorsút számod: 1, vagy ha januárban születtél,

 
 
 
  
Tizenhatodik Fejezet

Így támogatja a Gyökér csakrádat a Gránát kristály:


Bátorság, Biztonság

Amikor bátor vagy, képes vagy meghaladni korábbi önmagadat. A Gránátkristály rezgéséből erőt meríthetsz a kritikus helyzetekben. A bátorság az egyik legszebb és nagyrabecsült tulajdonságunk. Amikor kimutatod a szeretetedet, amikor kiállsz másokért, amikor belevágsz valami újba, amikor összeszorított foggal harcolsz a sikeredért a Gyökér csakrád energiájából tudsz meríteni. Bármit megtehetsz, hogy biztonságban tudjad magadat és szeretteidet, de legbátrabb mégis akkor vagy, ha elfogadod, hogy mégsem vagy sebezhetetlen.


Megfiatalító Mozgás
Vitalitásodat mutatja, mennyit és milyen gyakran mozogsz. Ha a Gyökércsakrád elegendő energiát kap, nem leszel fáradékony, kívánod mozgást. Menj ki a szabadba, a természetbe, teremts kapcsolatot az Anya Földdel! A mozgás csökkenti a stresszt, megfiatalít, mert karban tartja a belső szerveidet és a csontrendszeredet. A rendszeres jóga, a meditáció, a relaxáció átmozgatja és felfrissíti a gondolataidat, segítségükkel csökkentheted a szorongásaidat és a félelmeidet, gyakorlatot szerzel a belső harmóniád megteremtésében.


 
 
Optimizmus
A Gránátkristály rezgése képessé tesz, hogy elengedd a félelmeidet és a szorongásaidat, ez erősíti meg az optimizmusodat. Az a mód, ahogy te a világra tekintesz, ugyanis meghatározza, mit kapsz vissza a világtól. Ha a világot félnivaló helynek látod, szüntelenül akadályokkal találkozol. Ha viszont bízol benne, hogy a világ "jó hozzád", akkor sorra bukkannak fel a lehetőségek az életedben. Kevesen tudják és még kevesebben veszik komolyan, hogy az életerőnket és a vitalitásunkat alááshatja még a kismértékű pesszimizmus is.

Ha optimista vagy, kevesebb szorongással, félelemmel éled az életedet. Éppen ezért többet remélhetsz és kaphatsz az élettől (például pénzt), mersz bízni a jövődben, ezért kevésbé halogatod a döntéseidet és a tetteidet (hamarabb és gyakrabban éred el a céljaidat). Épp ezért a Gránát kristály rezgése segít lezárni a múltat és a jelenben élni.
 
 
 
 

Tizenhetedik Fejezet

A Karneol kristály rezgése a Kereszt csakrádat erősíti: nőiesség, nemiség, egyensúly, siker


A Karneol összegyűjti a melegséget. A karneol kristály épp ezért alkalmas arra, hogy segítsen visszaszerezni a hitedet saját nőiességedben. Jobbá teszi a szülő-gyermek kapcsolatot.
 
A Kerneol kristály sikert hoz az életedbe. Megerősít az alkotómunkában, fokozza a kreativitást és kitartóvá tesz, előrelendít a hivatásodban, karrieredben. Az álmodozókat összekapcsolja a valósággal, a depressziósokat motiválja az újrakezdésre.
 
A Karneol a nőiesség, a nemiség, a szexualitás drágaköve. Tele van életerővel, amely nem csak arra tesz alkalmassá, hogy fenntartsd a saját élerőd, hanem hogy új életet is teremthess. A Karneol a nevét a cseresznyéről (latinul. Corna) kapta. Az egyiptomiak  azt tartották róla, hogy növeli a termékenységet.


 
 

Kereszt (szakrális) csakra

A Kereszt csakra a köldök alatt pár centiméterrel alatt található. Az erőteljes narancs színnel áll kapcsolatban, ez serkenti a működését.
A Kereszt csakra biztosítja a belső tüzet mindazokhoz a dolgokhoz, amelyek örömmel és élvezettel töltenek el.
 
Innen indulnak ki a pozitív érzelmeid, amelyek kellemessé és sikeressé teszik az életedet, ez a csakra a lelki jól-léted forrása. Ahhoz, hogy valami élvezeteset tehessél, fel kell fedezned azokat a vágyaidat, amelyek a legbensőbb énedből fakadnak. Azokat a dolgokat, amelyekkel külső kényszer, elvárás nélkül is szívesen csinálsz.

Mikor ajánlott Karneol kristály ékszert viselned?
- Ha nehezen találsz párt magadnak. Csalódás csalódást követ.
- Ha
gyakran elveszted az uralmadat az érzelmeid fölött. (sírsz, hisztizel, stb.)
- Ha túlságosan racionálisan nézed a világot.
- Ha gyakran kell szégyenkezned, ha nem érzed magad vonzónak.
- Ha már hónapok óta küzdesz a depresszió közeli állapottal.
- Ha nincsen részed gyengédségben, testi örömökben, alacsony a libidód.
- Ha a nő szervek a betegség jeleit mutatják, (meddőség, ciszta).
- Ha beteg a vese, vagy vesekő keletkezett 

 

 

Tizennyolcadik Fejezet
Így támogatja a Kereszt csakrádat a Karneol kristály:


Érzelmesség, nőiesség
Amikor vidám vagy és feldobott, a pozitív érzések feltöltik a lelkedet, akkor érzed, hogy érdemes élned. A Karneol kristály rezgéséből erőt meríthetsz, hogy képes legyél bízni az érzelmeidben, ki tudjad mutatni őket. Keresd az élet örömeit, szépségeit. Az érzelmi gazdagság teszi az életedet páratlanná és boldoggá. A Karneol kristály arra tanít, hogy élvezd az életed minden percét, bátran halgass mindig a szívedre. Vállad fel, hogy NŐ vagy, nőies jin energiák vezéreljenek, a gyengédség, a törődés, a szeretet, az odaadás és a befogadás.


 
 
Siker, kreativitás
A karneol kristály rezgése képessé tesz, hogy megtaláld azokat a lehetőségeket, amelyek igazán örömöt szereznek neked. Ha azzal töltessz több időt, amit csinálni szeretsz, ami jóérzéssel tölt el és nem pazarlod az idődet neked kellemetlen dolgokra. Erre a legjobb mód, ha kimutatod és megéled azokat a képességeidet, amikben tehetséges vagy. Jólesik és tökéletes pillanatokat szereznek azok a dolgok, amelyek a benső természetedből fakadnak, ha közben képes vagy kamatoztatni a pozitív adottságaidat.


Egyensúly teremtés, tolerancia
A "jang" férfias versengésével szemben a nőként hatalmas előnyöd van "jin" energiáiddal, amelyek képessé tesznek az együttműködésre. Nőként sokkal könnyebben felismered és elfogadod a dolgok kettős arculatát. Az Univerzumban a nők feladata, hogy megteremtsék az egyensúlyt, a harmóniát. A dolgok, az érzelmek egyensúlya nem nélkülözheti a megértést és a toleranciát. A karneol kristály ezért abban is segít téged, hogy távol tarthasd az irigységet, a dühöt és a sértődöttséget. Csillapítja a haragot és megkönnyíti a veszekedések lezárását. A karneol megtanít önfeledten élni az életedet. 
 


 
Tizenkilencedik fejezet

A Citrin kristály rezgése a Napfonat csakrádat erősíti: önbizalom, önismeret, önbecsülés


A Nap erejét hordozza, erősíti az önbizalmat és az önbecsülést. Megvéd a rosszindulatú bírálatok ártó hatásától.
Segít, hogy a figyelmedet önmagad belső folyamataira irányítsad. Megóv a negatív belső gondolatoktól, amelyek aláásnák az önértékelésedet. A citrin elnyeli, átalakítja szétszórja és földeli a negatív energiát, feloldja a bánatot.

A Citrin kristály fejleszti az eltökéltséget és az önkifejezést, erősíti az idegeket. Kitűnő depresszió, félelmek, fóbiák legyőzéséhez. Fokozza az életörömöt, energiával tölti fel a fizikai testet. Képessé tesz, hogy felelősséget vállaljunk önmagunkért, a saját boldogulásunkért.
Az ősi kínai hagyományok szerint a Citrin serkent és regenerál, serkenti az emésztést.


 
 
 
A Napfonat csakra

A harmadik csakra a személyes akarat energiaközpontja. Segít meghatározni, hogy ki vagy, mit akarsz, és azt hogyan valósíthatod meg.  A Napfonat csakra színe az aranysárga, vidám és felmelegít. Ez a rezgés biztosítja, hogy képessé válj irányítani a sorsodat, higgyél önmagadban és a belső értékeidben. A napfonat csakrád energiájával gyakorlod a hatalmadat - nem mások, hanem önmagad felett: tehát harmonizálni vagy képes az érzelmeidet és a szándékos akaratodat
azért, hogy minden helyzetben a legjobbat hozzad ki önmagadból.

Mikor ajánlott Citrin kristály ékszert viselned?
- Ha alacsony az önbizalmad.
- Ha kevesebbnek érzed magad másoknál.
- Ha mindig azon rágódsz, hogy mások mit gondolnak rólad?
- Ha izzadsz, félelem tölt el, amikor kihívások elé kerülsz.
- Ha kevés dicséretet kapsz, nem becsülik meg a munkádat.
- Ha visszariadsz az új dolgok kipróbálásától.
- Ha csak ritkán mered vállalni a döntést és az irányítást.
- Ha mindig csak mással teszel jót, magadra már nem jut időd.
- Ha túlteng a gyomorsavad, mert nem tudod "megemészteni" a dolgokat.
- Ha elnyomod az érzéseidet, cukorbetegséged fejlődhet ki.
- Ha titkolod az agressziódat, beteggé teheted az epédet. (epés megjegyzések)
- Ha nem jutnak felszinre a lelki problémák, gyomorfekélyed alakulhat ki.
- Ha nem oldod fel a rossz érzéseidet: "nem veszi be a májad", megbetegszik.
 

 
 
Huszadik Fejezet
Így támogatja a Napfonat csakrádat a Citrin kristály:


Önbizalom
A Citrin kristály feloldja a környezeteddel szemben érzett szorongásaidat, a szégyenlősségedet.  Nem engedi meg, hogy a világ áldozatának kelljen látnod magadat, aki kiszolgáltatott a körülményeknek, a pénztelenségnek és mások elvárásainak. Az önbizalomhoz dicséretekre van szükséged. ha más nem teszi, te ne mulaszd el megveregetni a válladat a legapróbb sikerért. Sőt! Ha kudarc ér, megdicsérheted magad azért, hogy vállaltad a kockázatot és tanultál valamit, ami végül mégis segít elérni a célt.


 
 
Önismeret
A Citrin kristály rezgése segít önmagunk érzéseire hangolódni és megfejteni azok jelentését. Képes leszel büszke lenni önmagad értékeire. Az önbizalom hiányod ugyanis abból fakad, hogy meglévő képességeid értékét alul-, míg másokét indokolatlanul felülbecsülöd. Mások önzését jogosnak véled és elfogadhatónak tartod, de az önmagad természetes igényeiről inkább lemondasz. A Citrin kristállyal képessé válsz saját belső motivációidat feltárni és megnevezni. Ez hozza majd meg a gyakorlatot, hogy felismerjed mások valódi indítékait, mozgatórugóit. Ez az önreflexiós képesség nélkülözhetetlen a harmonikus emberi kapcsolatok kialakításához.
 


 
 
 


 
Huszonegyedik Fejezet

Az Olivin kristály rezgése a Szív csakrádat erősíti: szeretni önmagadat, másokat és elfogadni a szeretetet.


Az Olivin kristály rezgése megtanít a feltétel nélküli szeretetre. Szeretetet adni és kapni nélkülözhetetlen az örömteli, boldog élethez, enélkül az élet csak üres létezés. Az Olivinnel képessé válsz túllépni a személyes határaidon, megélheted a szabadságot és az elfogadást. Megerősít, hogy felelősséget vállaljál önmagadért. Ne csak különleges, versengő akarj lenni, de együttműködő is. Az Olivin a fejlődés, a szüntelen megújulás kristálya. Az ókori Egyiptomban ez epét és a lépet gyógyították vele. Megmutatja, miként bocsáthasz meg önmagadnak és másoknak. 
 
Az Olivin kristály a Szív csakrádat energetizálja

A negyedik csakra a mellkas közepén a test energetikai középpontja, minden szervvel kapcsolatban áll. Üzenete: össze vagy kapcsolva minden érző lénnyel.  A Szív csakra rezgése zöld, a szivárvány középső színe, amely kapcsolódik a körülöttünk viruló természethez. A Szív csakra növeli az együttérzést, az összehangolódást: ez a szív bölcsessége. Akinek egészségesen működik a csecsemőmirigye, a vérkeringése, a légzése, szép a bőre, annak a Szív csakrája harmonikusan rezeg.


Mikor ajánlott Olivin kristály ékszert viselned?
- Ha csak adni akarsz, de nehezen fogadod el a szeretetet.
- Ha nem találod meg a párodat.
- Ha zárkózottan, magányosan éled az életed.
- Ha több barátra, társaságra vágysz.
- Ha nehezen mutatod ki a szeretetedet, nehezen nyílsz meg másoknak.
- Ha képtelen vagy rá, hogy szeresd a belső értékeidet.

- Ha nehezen fogadod el önmagadat.
- Ha a kapcsolataidban mindig alárendeled magadat másoknak.
- Ha nehezen bocsájtasz meg másoknak, mardos a féltékenység.
- Ha túl sokat kritizálsz másokat, bíráskodsz, ítélkezel, ápolod a haragot.
- Ha nehezen fogadod el a testi érintkezést, simogatást, ölelést.
- Ha krónikus bőrbetegség alakult ki.
- Ha a tüdőd, a légzőszerved asztmás, allergiás, gyulladt.

- Ha a szíved és az érrendszered a betegség jeleit mutatja.
- Ha augusztusban születtél, ha sorsút számod: 8.

 

 

A csakráknál látható számok az életkorokat jelölik. Minden életkorszakban egy-egy meghatározott csakra képességei fejlődnek ki. Ezért felesleges elvárni egy kamasztól például, hogy tisztán lássa a dolgokat, mikor neki még csak az önbizalma fejlődik éppen. Az is leolvasható a táblázatból, hogy a 36-42 év arra ad alkalmat, hogy jobban megértsük a világot és benne önmagunkat.

 
 
 
 

Huszonkettedik Fejezet

Így támogatja a Szív csakrádat csakrádat az Olivin kristály:

Önmagad szeretete
A szeretet érzésének első szintje, a saját magunk iránt érzett megbecsülés és felelősség. Rengetegen esnek abba a hibába, hogy kiteszik a lelküket másokért, de nem kényeztetik önmagukat. Kell, hogy önmagadat legalább annyira becsüld, mint másokat. Ha feltételek nélkül szereted önmagad, nem képzeled, hogy ez önzés lenne, inkább a szégyenérzeted elengedése és megbocsájtani tudás a gyarlóságaidért.


 

 

Szeretni másokat
Ha visszanézel a múltadra, rájöhetsz, hogy életed legdrámaibb, legnehezebb időszakai azok voltak, amikor a Szív csakrád elzáródott. A harag, féltékenység, zavarodottság, neheztelés, keserűség, jelzi, ha energiagát alakult ki a szív csakrádban. Azután, amikor már képessé válsz arra, hogy figyelmet és gondoskodást szánjál másokra, a dolgok el kezdenek „rendbe jönni”. Amikor az ész nélküli versengést, ítélkezést felváltja az együttműködés keresése és a megbocsájtás, kisímulnak a negatív energiák. Ekkor van arra esélyünk, hogy rátaláljunk életünk szerelmére, hogy új barátokra leljünk, hogy elfogadjanak egy új közösségben.


Elfogadni a szeretetet.
Mit teszünk, amikor lelki sérüléseket, érzelmi sebeket szerzünk? Elnémulunk, magunkba zárkózunk és falakat építünk magunk köré. Ezek a falak azután mindkét irányból akadályt képeznek. Nehezebben leszünk szerethetőek és mi magunk sem leszünk képesek olyan könnyen kapcsolódni máshoz, mint szeretnénk. Ezért, amikor képessé akarunk válni a szeretetre, elsőként magunkba kell néznünk: állja-e útját a felénk áramló szeretetnek a lelkünkben?  Az Olívin rezgésével segít elporlasztani a magunk köré vont lelki gátakat.
Ha valóban kitárod a szívedet, megjavulnak a családi kapcsolataid, új barátságok szövődnek és rád talál a szerelem.
 
 
 
 
A következő fejezeteket is hamarosan megkapod...

Írj nekem a yantrakristaly@gmail.com email címre saját magadról, a problémáidról és a terveidről.

előre is köszönöm!

Sok Boldogságot Kívánok:
Borszéki Ferenc
boldogság tréner
kristály szakértő