BLOG: Hogyan Érhetsz el

 
HOGYAN ÉRHETSZ EL TARTÓS VÁLTOZÁST?

Minden év kezdetén fogadalmakat teszünk. Elhatározunk és ígéreteket teszünk arra, hogy mit változtatunk meg. Lefogyunk, levizsgázunk, munkahelyet váltunk, kilépünk az elfáradt párkapcsolatunkból, sok pénzt keresünk. Azután eltelik az év és…. Valamennyien átéltük már, hogy egy pillanatra megváltoztunk, csak hogy a végén még inkább letörtek és kiábrándultak legyünk.
 

 

De idén minden máshogy lesz! Most kezedbe kapod a receptet, amivel elérheted, hogy a fogadalmaid megvalósulhassanak. Tudom, hogy sokszor valójában belső félelem fog el, ha megígérsz magadnak valamit, mert már előre sejted, hogy a változás csak időleges, átmeneti lesz. Tipikus példa erre, amikor tudod, hogy diétáznod kellene, de halogatod a kezdést. A változtatásnak azonban van két vezérelve, amit ha betartasz, garantált a siker. Akár most azonnal fel is használhatod őket. Fogalmazd meg magadban, mit szeretnél megváltoztatni!

 
ELSŐ LÉPÉS: Emeld a mércét!
Ha bármikor szeretnél egy bizonyos fejlődést elérni, az első dolog, amit meg kell tenned, az az önmagaddal szembeni igényszint növelése. Változtasd meg az önmagaddal szemben támasztott követelményeidet. Írd le mindazokat a dolgokat, amelyeket nem akarsz többé elfogadni az életedben. Mindent, amit nem vagy hajlandó elnézni magadnak többé és mindent, amit el akarsz érni.
Gondolj közben azokra a hosszantartó következményekre, amit az fog előidézni, ha elszánod magad, hogy nem éred be kevesebbel. Bátornak kell lenned persze, hogy többet merjél követelni önmagadtól.
 

MÁSODIK LÉPÉS:  Változtasd meg a korlátozó hiedelmeidet!
Hiányzik belőled a bizonyosság érzése, ami lehetővé tenné, hogy kihasználd a lényed mélyén már ebben a pillanatban is ott szunnyadó képességeket? Még csak meg sem kísérled? Amikor megemeled az önmagaddal szemben támasztott követelményeket, akkor feltétlenül hinned is kell magadban. Ha nincs meg az önmagadba vetett hited, máris szabotálod önmagadat. De mi legyen ennek a belső hitnek a forrása? Miből merítesz erőt hozzá?

A hiedelmeid olyanok, mint a megkérdőjelezhetetlen parancsok, amelyek megmondják neked, hogyan állnak a dolgok, mi lehetséges, mi a lehetetlen, mit tudsz megtenni és mit nem? Ezek alakítják minden cselekedetedet, minden gondolatodat, minden érzésedet amit tapasztalsz. Ha tehát változtatni akarsz magadon, a magadról kialakított hiedelmeidet kell megváltoztatnod. Első látásra ez borzasztó nehéz, pedig nagyon is egyszerű dolog!
 
Pusztán arról van szó, hogy tudatosan át kell venned az irányítást a belső hiedelmeid fölött. Ha az önmagadba vetett hited most még nem elég erős, az annak a csalhatatlan jele, hogy a szorongásaid túlságosan elhatalmasodtak rajtad. Lelki méregtelenítésre van szükséged, hogy megszabadulhass a felesleges félelmeidtől. Számtalan új és ősi technika létezik, például a Jade kristály energiáját évezredek óta sikeresen alkalmazzák erre.
 
Ha nem veszed át az irányítást a hiedelemrendszered fölött, akkor bármilyen magasra is emeled a követelményrendszeredet, nem lesz meg benned a belső, mély meggyőződés, amellyel a céljaid elérését támogathatnád. Tévesen azt képzeljük, hogy akaraterőre van csak szükségünk az előre jutáshoz. De mindaddig amíg az akaraterőd mögött nem áll a befejezéshez szükséges belső, önmagadban való hit, kudarcot vallhatsz. Az akaraterőd a motor, de az üzemanyaga az önbizalom.

Tehát mielőtt belefogsz a változásba, ki kell fejlesztened a bizonyosság érzését, hogy képes vagy elérni a kitűzött céljaidat. Ez az, ami lehetővé teszi a belső erőforrásaidhoz való hozzáférést. Ez tesz képessé a kihívások teljesítésére. Ha igazán elkötelezetté tudsz válni, akkor már senki sem lesz képes eltéríteni a szándékaidtól – még önmagad sem. A megerősítő meggyőződés – ez a bizonyosság  jelenti azt az erőt, ami minden nagy siker mögött áll.