BLOG: Háromféle energiaszint

 

 
Háromféle energiaszint

A kristályok képesek energetizálni a testünket-lelkünket, tehát támogatnak abban, hogy egy magasabb energiaállapotba kerülhessünk. Miért fontos, miért jó ez?

Három energiaszinten élheted az életed. A legalacsonyabb energiaszinten azt tapasztalod, hogy körülvesznek a korlátok, akadályok, állandóan elakadsz.

A közepes energiaszinten jobban érzed magad, de minduntalan arra kényszerülsz, hogy kompromisszumokat kössél. Akkor is, amikor nem szeretnél.

Érthető, hogy mindkét szintről az ember feljebb, egy magasabb energiaállapotba vágyik, ahol az élet a lehetőségekről és a kiteljesedésről szól. Most nézzük meg, mit is jelent a napi rutin az egyes szinteken. Melyik leírásban ismersz magadra?
 
Alsó szint: korlátokkal teli élet
Aki ezen a szinten éli mindennapjait, annak az élete örökös harc az elvárásokkal szemben. Ezeket az elvárásokat mások támasztják vele szemben: a családtagok, a munkahely, mindenki, akivel csak kapcsolatba kerül. Béklyóba kötik őt még a múlt feldolgozatlan eseményei is. Állandó problémája a félelem, hogy „nem éli túl”, hogy csalódást okozhat a „felette” állóknak. Valamikor a múltban az ilyen személy lemondott arról, hogy felelősséget vállajon önmagáért és másokra hagyta, hogy döntsenek helyette. Épp ezért érzi úgy, hogy kívülről irányítják, sarokba szorította az élet, nincs hová menekülnie - igazságtalanságok érik és méltánytalanul nagyok az elvárások vele szemben. A boldogtalansága okát állandóan a kedvezőtlen külső körülményekben (kizsákmányoló munkahely, ellenséges családtagok) látja, amik nem engedik meg neki, hogy a vágyott életet élhesse.
Tipikus elakadások: az alsó három csakra szint: Gyökér-Kereszt-Köldök csakrák
 

Ha ki akar lépni ebből a boldogtalan állapotból, személyes erőfeszítéseket kell tennie. (ebben is támogat a Gránát, a Karneol, és a Citrin kristályok rezgése) Tudatosítania kell önmagában, melyek azok a félelmek, amiknek indokolatlanul válik áldozatává napról napra. Az élete egyre több területén kell felelősséget vállalnia önmagáért, kezébe kell vennie a saját sorsát. Lelkében, érzelmeiben azonosulnia kell, meg kell teremtenie a magasabb energiaszinten élők tulajdonságait: fel kell ismernie, miben tehetséges és miért lenne képes lelkesedni? Az egszisztenciális előrelépéshez többet kell magára vállalnia. Nem csak azt kell keresnie, hogy milyen alkalmazotti munka illik rá, de érdemes legalább kiegészítő tevékenységként vállalkozást indítania, vagy munkahelyén középvezetővé fejlődnie.
 
Közép szint: kompromisszumokkal teli élet
Ezen a szinten az emberi élet akár kényelmesnek is tekinthető, de tele van kompromisszumokkal. A közepes energiaszinten élő személy képes kamatoztatni a tehetségét és a képességének megfelelő munkát választ. De mit is jelent, hogy „képességének megfelelő”? A közepes energiaszinten élő ember 30-50 éves kora között gyakran megreked egy bizonyos szinten. Már látja, hogy hova fejlődhetne, de bizonyos belső téves meggyőződések megakadályozzák ebben. Szorgalmas munkaerő, de éppen a túlhajszolt teljesítmény ára az, hogy kényszerűen lemond az önfejlesztésről, vagy arról, hogy az igazán belső késztetéssel végzett tevékenységekre maradjon ideje. Kicsivel kevesebb kaland, kicsivel hosszabb munkaidő. Az ilyen személyt gyakran a család, a munkahely húzza vissza (lásd alsó energiaszint), akik elhitetik vele, hogy nem képes többre.
Tipikus elakadások: a középső három csakra szint: Köldök - Szív - Torok csakrák
 

Ha a közepes energiaszinten élő személy feljebb szeretne lépni, rendszerint a következő kérdések fogalmazódnak meg benne:
Tényleg csak ennyi jut nekem?
Tényleg ezt az életet akartam magamnak?
Valóban a saját életemet élem és nem valaki másét?
Tényleg csak ennyire lennék kreatív (spontán, szexi, ambíciózus, szórakoztató)?
 
A közepes energiaszintről az tud feljebb lépni, aki képes feltárni a belső motivációit, megfogalmazni a saját céljait (ebben is támogat a Citrin, az Olivin és az Akvamarin kristályok rezgése). Szembe mer nézni a hiányosságaival, őszintén belátja a tévedéseit, amik meggátolják az előre jutásban. Ekkor válik gyakorivá, hogy újragondoljuk a korábban megkötött kompromisszumokat: érvényesek-e, van-e még értelmük, megakadályoznak-e a továbblépésben?
 
Felső szint: kiteljesedés és lehetőségekkel teli élet
A legmagasabb energiaszinten élő személy egy dologban biztosan nem köt kompromisszumot: nem mond le arról, hogy szüntelenül fejlessze önmagát, kihívásokat keressen és megvalósítsa a céljait. Képes meghallani a belső inspirációit és képes inspirálni másokat is. Nem vár arra, hogy mások „boldoggá tegyék”, mert felelősséget vállal saját boldogulásáért. A munkája céljának nem csak a pénzt tekinti, hanem a belső örömet, amit a tevékenység szerez. A kapcsolatait nem az érdek, hanem a szeretet hatja át. Elengedi a szégyenkezés kényszerét és lemond a mások felett való ítélkezésről. Tipikus elakadások: a felső három csakra szint: Torok – Homlok - Korona csakrák

Az ilyen embert mindenütt felismerik, mert energikussága másokra is átragad, jó a közelében lenni.
A legfelső energiaszintre az léphet fel, aki nem pazarolja el az energiáit feleslegesen. Erről szól a Yantra Kód: hogyan gazdálkodhatsz a lelki energiáiddal? Aki képes önmaga szüntelen fejlesztésére megőrizni a belső energiának nagy részét - a csi-t, - az tud csak egy felfelé ívelő spirális energetikai pályán maradni (ebben is támogat az Akvamarin, az Iolit és az Ametiszt kristályok rezgése).
 

 
 Borszéki Ferenc
boldogság tréner
 


 
Természetesen az élet különböző területein vannak átfedések. Egyesek a magánéletükben képesek a legmagasabb energiaszintnek megfelelően élni, de a pénzkeresetben már nem. Egyesek a munkában eljutnak a teljes sikerhez, de a családi élet szintjén kényszerülnek a kompromisszumos megoldásokra. Gyakran észre sem vesszük, de valójában számolatlanul szórjuk szét haszontalan dolgokra a tehetségünket, a képességünket, a drága időnket.

A Yantra Kód térképet ad a kezedbe: segítségével felismered, hol, melyik életterületeden törlódnak fel az energiáid, amelyeket a saját boldogulásodra kellene fordítanod? Ha az energiaáramlás útjából elgörgeted ezeket a „köveket”, megszünteted a belső gátakat, újra képessé válsz arra, hogy előre lépj. E tudás megszerzésére mások éveket, évtizedeket is eltöltenek gyakran anélkül, hogy megoldásra jutnának. Előtted most itt a lehetőség, hogy pár hónap alatt hatalmasat lépj előre és megvalósítsd akár a legmerészebb álmaidat is.