BLOG: Csiptnyi Elszántság

 
Csipetnyi elszántság
Álmodoztál valaha arról, hogy énekesnő legyél? Vagy táncosnő? Álmodtál valaha arról, hogy híres művész, különleges személyiség leszel? Fogadni mernék, hogy neked is van olyan álmod, amit eddig nem próbáltál megvalósítani. Fogadni mernék, hogy vannak olyan vad álmaid, amikről magad is azt hiszed – igen – ezek csak vad álmok. De miért is nem próbáltad őket sohasem megélni? Tettél már valaha valamit ezekért a vad álmokért?

Szeretnék ma erről beszélni neked: a próbatétel fontosságáról. Csipetnyi elszántsággal nagyon messzire juthatsz. Benned is van rengeteg különleges tehetség. De miért nem bontakoztattad ki őket eddig? Azt fogod mondani most: „mert nem volt rá lehetőségem”, „nem tehettem”. A kérdés azonban továbbra is az, hogyan fogod megtudni valaha is, hogy mire vagy képes, ha meg sem próbálod? Miért szorítod magadat korlátok közé, és jelented ki: „na én erre képtelen vagyok!”.
Esetleg a kudarctól való félelem miatt? Vagy nem mersz bízni önmagadban?

Pedig látod, a vágyaid már életre keltek. Készen állnak arra, hogy megvalósítsd őket.
Ahhoz, hogy végre próbára tegyed magadat, már csak egy csipetnyi elszántság kell. Lépd át a képzeletbeli határaidat és magad is meg fogsz lepődni, mennyi mindenre vagy képes.
 
Tárd ki az ablakot
Maradhatsz racionális, csak tárjál ki legalább egy ablakot a lelkeden, ami nyitott az új dolgokra is. Olyanokra, amikre első hallásra különben azt mondanád: „ez lehetetlen”. Emlékszel mindazokra az álmaidra, amikben gyerekként hittél? Mi szerettél volna lenni? Mesehős, űrhajósnő, táncos balerina, popsztár? Mi történt ezekkel az álmaiddal? Megmondom neked: a valóság, a racionalitásod elmosta őket. El kezdtél élni a „valóságos” világban és elkezdted felfedezni a „határaidat”. A világ azt mondta neked, legyél realista. A szüleid arra intettek, hogy szerezz egy jó munkát. A sárga csekkek és a felelősség kezdett az életedbe beömleni és mielőtt észre vehetted volna, a gyerekkori álmaid elszálltak a levegőbe.
 
De most állj meg kérlek egy pillanatra. Azt akarod-e, hogy a mostani álmaiddal is ugyanez történjen? Képzeld el magad pár pillanatra, hogy olyan vagy, amilyenné valóban lenni akarsz. Amire mégis mindig csak lemondóan sóhajtasz. Ami lehetnél, csak egy csipetnyi elszántság kellene. Na jó, lehet, hogy nagy álmaid vannak, amikhez nagy dolgok kellenek. De a nagy dolgok elkezdéséhez is csupán az a csipetnyi elszántság kell. Meríts erőt a saját lelkesedésedből, a barátaid biztatásából, a kedvesed szeretetéből, vagy akár a kristályok erejéből. Mindegy miből, ha megteszed és elkezded járni a saját utadat. Ez a Te Napod, kezdd el ma, ne késlekedj. Tegyél meg valami apró dolgot, hogy végre közelebb kerülj az álmaidhoz. Ezeket már ne engedd elszállni a levegőbe.