BLOG: 10 Év Múlva

 
Milyen leszel 10 év múlva?
Fel tudod idézni 10 évvel ezelőtti önmagad? Milyen voltál? Hol voltál akkor? Kik voltak a barátaid, a társad? Milyen reményeket és álmokat dédelgettél magadban? Ha megkérdezte volna valaki: „Hol leszel majd tíz év múlva?”, mit feleltél volna neki? Vajon ott tartasz-e ma, ahol, annak idején lenni akartál? Egy évtized nagyon gyorsan el tud repülni, nem igaz?
 
Itt az idő, hogy feltegyed magadnak a kérdést: „Hogy fogom leélni életem következő 10 évét? Hogyan kell élnem annak érdekében, hogy létrehozzam azt a holnapot, amely mellett elköteleztem magam? Mi mellett fogok mostantól kiállni? Mi az, ami most azonnal fontos nekem és mi az, ami hosszú távon fontos? Mik azok a lépések, amelyeket már ma megtehetek és amelyek végső soron a jövendő sorsomat alakítják ki?
 
Mi szabja meg a sorsod?
Mához tíz évre egészen biztosan megérkezel. A kérdés csak az, hogy hova! Kivé válsz akkorra? Hogyan fogsz élni? Mit fogsz másoknak visszaadni? Most van az ideje annak, hogy az életed következő tíz évét mgtervezd – nem akkor, amikor már túljutottál rajta. Meg kell ragadnod a pillanatot. Mielőtt észbe kapnál, máris itt lesz 2022 és úgy fogsz emlékeidbe merülve visszanézni napjainkra, ahogy az imént tetted a 2002. évvel kapcsolatban. Vajon elégedett leszel-e, vagy inkább nyugtalan, amikor a 2012-vel kezdődött évtizedre visszatekintesz? Öröm fog eltölteni, vagy zaklatottság?
 
Életed alakításának leginkább erőteljes módja az, ha rábírod magadat a cselekvésre. Az emberek által produkált eredmények közötti különbség abból fakad, hogy ugyanabban a szituációban mit tesznek másképp, mint mások. Különböző cselekvések különböző eredményeket hoznak. Mert minden cselekvésed ráépül olyan múltbeli hatásokra, amely meghatározott irányba mozgat Téged. Minden egyes irány a végső célod: a sorsod felé vezet.
 
Az elhatározás ereje
Ha irányítani akarod az életedet, ellenőrzésed alá kell vonnod a visszatérő tevékenységeidet. Legfontosabb kulcskérdés tehát: mi az, ami megelőzi valamennyi cselekvésedet? Mi határozza meg, milyen lépéseket vállalsz fel és ezért aztán mivé válsz és végső soron mi lesz a sorsod? Mi a cselekvéseid mozgatórugója? A válasz természetesen: az elhatározás ereje. Minden, ami az életedben történik, - ami felvillanyoz és ami kihívást jelent – egy döntéssel kezdődik. Az elhatározásod pillanatai azok, amelyek a sorsodat alakítják. Azok a döntések, amelyeket épp most, nap mint nap hozol, meghatározzák, hogy érezd magad már ma, és hogy kivé fogsz válni az elkövetkező években.