BLOG: Érzelmeid Hatalma

 
ÉRZELMEID HATALMA
 
Te milyen fogadalmakat tettél Újévkor? Hogyan haladsz a megvalósításukkal? Jó úton jársz, ha képes voltál megemelni az önmagaddal szemben támasztott követelményeket és megváltoztatnod azokat a hiedelmeidet, amik korábban gátoltak. Kifejlesztetted magadban a bizonyosság érzését, hogy képes vagy elérni és el is akarod érni a kitűzött céljaidat. Ha már ekkora lépést tettél előre, itt az ideje, hogy ellenőrizd azokat a belső eszközöket, amelyek segíteni fognak, hogy a változás tartós lehessen.

Vajon az Újévi fogadalmad mögött milyen  érzelmi motivációk rejtőznek? Elgondolkodtál már rajtuk? Egy konkrét cél lebeg a szemed előtt, vagy arra az érzésre vágysz, amit majd akkor fogsz érezni, amikor célba értél? Meg fog növekedni az önbizalmad és az önértékelésed?
 
Ahogy érzel
Tudnod kell, hogy ha valami újat akarsz tenni, meg is kell tudnod változtatnod a módját, ahogy érzel, ahogy bízol, ahogy hiszel. Talán most még alig van gyakorlatod ebben. Első lépésként meríts energiát a pozitív belső gondolataid erejéből. Hagyjál fel azzal, hogy örökösen a külső körülményekre figyelsz, az anyagi, megtapintható dolgokra. Ne a feltételeket akard mindenáron biztosítani, mert ezek hiánya gyorsan elriaszthat a folytatástól. A külső események szeszélyét nem tudjuk megváltoztatni. De az érzelmeinken tudunk változtatni, ez mindig a hatalmunkban áll. „Táncoljunk hát, a zene majd úgyis megjön hozzá” – mondta Zorba a görög. És mennyi életbölcsesség van ebben az egy mondatban!
 
Belső erőd
Ne a külvilágtól várj megerősítést. A belső erődet használjad arra, hogy megnöveljed az önbizalmad, felfedezzél magadban új képességeket és mérhető eredményt érjél el. Ragadd meg azokat a dolgokat, amelyeket hasznosnak gondolsz és kezdd el rögtön alkalmazni őket. Az életben sok ember tudja, hogy mit kellene tennie, de kevés ember cselekszik tényleg annak megfelelően, amit tud.

Cselekvésed első pillére az lesz, ha gondolatban elhiszed magadnak, hogy képes vagy a változtatásra, a sikerre. Bátran vállald fel az első lépéseket, mert az elhatározásod ereje lesz az, ami átsegít majd a kezdeti nehézségeken.A sorsodat nem a körülményeid, hanem a döntéseid határozzák meg. A döntéseidet pedig az érzelmeid fűtik.

Ha az érzelmeidet pozitívabbra hangolod a jelenleginél, jobb sorsot érdemelsz ki magadnak. De miért kellene jobb színben látnom magamat és a világot, mint most? –teheted fel a kérdést. Szerintem azért, hogy kiérdemelhesd ezt a jobb sorsot magadnak. Ahogy Zorba is zene nélkül kezdte a táncot, neked sem kell megvárnod, amíg a körülötted lévő világ tökéletes, szerettetteljes és optimista lesz. De neked bármikor hatalmadban áll, hogy tökéletesítsd a képességeidet, jobban szeressed önmagad és optimistább legyél.